Tuulilasin vaihto lasivakuutuksesta

Tuulilasivakuutus, tai virallisemmin lasivakutuus, on autovakuutuksiin saatava lisäturva, joka kattaa ajoneuvon tuulilasin ja muut ikkunapinnat kiveniskemien ja halkeamien varalta. Lasiturva on saatavilla jossain muodossa lähes kaikille ajoneuvotyypeille, mutta niiden sopimusehdot voivat vaihdella vakuutusyhtiöittäin. Lasivakuutus kannattaa ottaa, koska tuulilasi hajoaa ennemmin tai myöhemmin jokaisesta autosta.

 

Minulla on lasivakuutus, voinko tuoda auton lasinvaihtoon teille?

 • Pyyhkijänsulat kaupan päälle tuulilasin vaihdon yhteydessä
 • ilmainen sijaisauto lasin vaihdon ajaksi – maksat vain polttoaineen
 • (tarjoukset lunastettava varauksen yhteydessä)
 • Teemme lasivahinko ilmoituksen puolestasi lähes kaikkiin yhtiöihin
 • Aja suoraan meille – Sinun ei tarvitse olla yhteydessä vakuutusyhtiöön
 • Me laskutamme sinulta lasivakuutuksen omavastuuosuuden
 • Loput laskusta maksaa vakuutusyhtiösi suoraan meille

Soita 044 231 8628

Varaa aika

Miksi tuulilasivakuutus on hyvä olla olemassa?

Vanhoihin autoihin verrattuna tuulilasit ovat nykyään todella kalliita niiden teknologisen kehityksen vuoksi. Uusien autojen tuulilasit saattavat maksaa helposti jopa yli tuhat euroa. Tuulilasivakuutuksen kautta maksat vain vakuutusyhtiösi kanssa sopimasi omavastuu osuuden. Omavastuu lasinvaihdon yhteydessä on yleensä 150€-200€ (ei bonus menetyksiä). Tuulilasin pienet halkeamat ja kiveniskemät korjataan yleensä ilmaiseksi ilman omavastuutta tai bonus menetyksiä.

Uudempien autojen  tuulilaseissa on erilaisia ominaisuuksia, jotka ovat olennainen osa auton toimintoja. Lasiin voi olla sisäänrakennettuna esimerkiksi antenni, sadetunnistin, kamerajärjestelmä joka ohjaa kaistavahtia, kamera joka tunnistaa liikennemerkit, tuulilasin lämmitys ja niin edelleen. Mitä enemmän on varusteita, sitä kalliimpi on lasi.

Edellä mainitut varusteet vaativat tuulilasikorjaamolta merkittäviä investointeja koneisiin sekä koulutuksiin, jotta varusteet toimivat oikein myös jatkossa. Tuulilasikameran ja tutkien kalibrointilaitteisto maksaa tyypillisesti noin 15 000€. Tämän lisäksi tuulilasikorjaamo joutuu hankkimaan päivityksiä laitteistoon ja maksullisia koulutuksia jatkuvasti. Teknologian kehitys nostaa korjaamoiden kustannuksia ja tämä näkyy viime kädessä työn tilaajan laskussa. Tutustu Tuulilasikorjaamo LasiVillen palveluihin tästä

Tuulilasit hajoavat helpommin kuin ennen. Autojen tuulilasien paksuus on myös vähentynyt tuntuvasti vuosien varrella, koska autojen valmistajat pyrkivät tekemään autoistaan kevyempiä mm. polttoaineen kulutuksen ja päästöjen vähentämisen vuoksi. Auton korin muoto vaikuttaa myös olennaisesti lasin rikkoutumisherkkyyteen. Mitä kaarevampi lasi on, sitä helpommin se särkyy.

Mitä tuulilasivakuutus korvaa?

 • Lasiin tulleen iskemän paikkauksen vakuutus korvaa yleensä kokonaan ilman omavastuuta ilmaiseksi.
 • Jos lasi pitää vaihtaa uuteen, maksat itse vain omavastuun, joka on yleensä 150€-200€. Riippuen vakuutusyhtiöstäsi.
 • Lasiturvasta korvattavat vahingot eivät yleensä alenna bonusta.
 • Lasiturva saattaa kattaa tuulilasin lisäksi myös auton sivuikkunat, kattolasin ja takalasin vaihdon ja korjauksen.
 • Jos autossa on kalibroinnin vaativa kamera, vakuutus korvaa myös kalibrointityön yhdellä omavastuulla.

Koska lasivahinkoja sattuu eniten?

Lasivahinko on todennäköisin autoilijalle sattuva vahinko ja korjauksia vaativia vahinkoja voi tulla usein. Parhaiten estät tuulilasia kulumasta ja hajoamasta, noudattamalla turvavälejä ajaessasi maanteillä, jolloin edellä ajavasta autosta ei lennä kiviä sinun autosi lasia päin.

Tuulilaseja ja muita ikkunalaseja rikkoutuu ympäri vuoden, eniten tuulilasivahinkoja sattuu maalis-, huhti- ja toukuussa, kun lumet sulavat ja irtokivet sekä irronneet nastat lentävät edellä ajavan auton renkaista takana olevaa autoa päin.

LASIVAKUUTUS - LASITURVA - TUULILASIVAKUUTUS​

Usein kysytyt kysymykset lasivakuutuksesta

Mitä auton lasivakuutus korvaa?

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen. Lasi vakuutus saattaa korvata myös takalasin, kattolasin ja sivulasien rikkoutumisen.

Tuulilasivakuutuksen omavastuu?

Tuulilasivaihdon kustannus sinulle on omavastuun verran. Omavastuu on yleensä 150€-200€. Lasivakuutuksen käyttäminen ei yleensä aiheuta bonus menetyksiä.

Tuulilasin korjaus ilmaiseksi?

Lasivakuutuksella tuulilasin korjaus (kiveniskemä) on yleensä ilmainen, ilman bonus menetyksiä.

Paljonko maksaa lasivakuutus?

Lasivakuutus maksaa yleensä vuodessa 30€-150€. Vakuutus kannattaa ottaa, jos tuulilasissa on kamera, sadetunnistin, lämmitys tai muita ominaisuuksia.

Kuka laskuttaa omavastuun?

Tuulilasikorjaamo laskuttaa omavastuun auton omistajalta. Loppulaskun korjaamo perii vakuutusyhtiöltä.

Tuulilasi kameran kalibrointi vakuutuksesta

Kameran ja tutkien kalibroinnista ei peritä erillistä maksua lasin vaihdon yhteydessä. Maksat vain yhden omavastuun.

Onko lasivakuutus TurhA?

Tuulilasin vaihto voi maksaa 280€ tai jopa 1500€. Mitä enemmän ominaisuuksia autossa on niin sitä kalliimpi voi tuulilasin vaihto olla.

Mistä tiedän onko autossani lasiturva?

Tiedon saat soittamalla vakuutusyhtiöösi tai kirjautumalla vakuutuspalveluusi.